Femeia cu cartea

Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

Gladys Aylward (1902-1970) simte de tânără chemarea de a pleca în China pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo. Participă la cursurile de misiune, dar este declarată inaptă. Cu toate acestea, pleacă în anul 1932 spre China pe propriile economii. La venirea în sat a fost numită „femeia cu cartea” pentru că avea mereu la ea Biblia, din care le citea oamenilor când avea ocazia. În timpul atacului japonez ajută populaţia chineză şi devine sfetnicul de încredere al Mandarinului. La venirea armatei japoneze, Gladys fuge cu toţi copiii orfani de care se îngrijea. Călătoreşte pe jos peste 30 de zile, trece munţii spre regiunile neocupate de după râul Huang Ho împreună cu peste 100 de copii, pe care îi salvează de la foamete, adesea cu preţul propriei vieţi. De-a lungul vieţii, ea a slujit în tabere de refugiaţi, în închisori, într-o colonie de leproşi, printre studenţi şi călugări budişti.

Dumnezeu ne cheamă pe fiecare la o misiune specială, aceea de a aduce Evanghelia Lui întregii omeniri și împreună să putem intra în Canaanul Ceresc. În urma unei întâlniri providențiale cu Dumnezeu vom putea fi schimbaţi, să fim sare și lumină pentru lumea întreagă.

Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video