Bine faci, bine găsești!

Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12

Se spune că un nobil care trăia într-un conac la marginea unui sat i-a chemat într-o toamnă pe toți sătenii la un ospăț ca să sărbătorească recolta bogată din acel an. I-a anunțat pe oameni că, după petrecere, fiecare va primi câte un dar din partea lui. Le-a cerut însă ceva: să vină toți cu vase pline cu apă pentru a umple fântâna din curtea conacului. În ziua stabilită, toți sătenii urcau la casa boierului, unii cu butoaie, alții cu găleți, alții cu ulcioare. Toți au vărsat apa în fântână, au lăsat vasele într-un colț al curții și au intrat la ospăț. La finalul mesei, nobilul le-a mulțumit și le-a urat drum bun spre case. Nedumerirea se citea pe fețele sătenilor: “unde sunt darurile făgăduite?” Când să-și ia vasele cu care aduseseră apa, le-au găsit pe toate pline cu bani. Oamenii au plecat, unii nespus de bucuroși, alții cu regretul că nu căraseră mai multă apă, toți însă convinși că dacă bine faci, bine găsești.

Cineva spunea: Cu un cuvânt bun, și pe cel rău îl faci bun, și cu un cuvânt rău, și pe cel bun îl faci rău. Prin ceea ce suntem putem influența în bine pe oamenii din jurul nostru. Provocarea de astăzi este ca la întâlnirea cu prietenii noștri să fim pregătiți să răspundem nevoilor lor. Reacțiile pozitive nu vor întârzia să apară!

Margareta Românu – ghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video