Boierul

Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12

Pe vremea când bunicul meu era adolescent, boierul ce stăpânea peste satele lor a murit și moșia a fost împărțită și cumpărată de alți trei boieri. Cel care a cumpărat   conacul și pământurile din raza satului lor era un tânăr boier, iubitor de carte și de oameni. Bunicul a devenit unul din argații lui preferați. Aproape fiecare zi și-o petrecea la conac, fiind cel ce-i îngrijea boierului calul preferat și-i conducea trăsura. De la început i s-a părut ciudat tânărul boier. Nu vorbea și nu era ca ceilalți. Se purta omenos cu slugile și nu privea la săteni ca la prostimea țării. Bunicul meu, cucerit de noblețea lui, l-a întrebat: ,,boierule cum pot să devin și eu un om bun și înțelept ca dumneata?” El a deschis Scriptura și i-a citit textul nostru de la început. Și din ziua aceea bunicul, ajutat de boier, a început a buchisi slovele cărților. Cînd a început să citească binișor, boierul, i-a adus reviste adventiste și broșuri despre profeții. Așa s-a făcut adventist bunicul.

Când comuniștii au început arestarea bogaților, tot satul a sărit să-l apere pe boier, deși nu mai era bogat. În cele din urmă, l-au arestat și condamnat ca legionar, chiar dacă nu avea nici-o legătură cu ei. Sătenii l-au plâns și regretat pe cel ce le descoperise Legea și Profeții în acțiune. Fii și tu un tânăr boier al Domnului!.

Virgil Peicu, pastor

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor