Darul de mulțumire

Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

Încă de mică Elisa a fost învățată de părinți că este bine să ofere lui Dumnezeu un dar de mulțumire din bănuții pe care îi primea. Au fost mai multe ocazii când ea nu înțelegea de ce trebuia să facă aceasta. Avea multe lucruri pe care dorea să și le cumpere, iar bănuții ei nu erau prea mulți, însă, pentru că așa au învățat-o părinții, ea îi oferea o parte din zece lui Dumnezeu.

Pe la vârsta de 14 ani s-a întâmplat că avea bani fix pentru a-și cumpăra un set de pixuri colorate. Își dorea asta de mai mult timp. Dacă mai oferea din bani și la biserică nu îi mai ajungeau, așa că le-a spus părinților decizia de a-i păstra pe toți pentru ea. Spre surprinderea ei, părinții au spus că îi respectă decizia. Ei i-au povestit din experiența lor și au încurajat-o să îi ofere prima dată lui Dumnezeu, însă i-au spus că este liberă să decidă. Cu tristețe în inimă ea a renunțat la setul de pixuri colorate și a ales să îi dea lui Dumnezeu. Pe drumul de întoarcere de la biserică Elisa a fost oprită de o doamnă mai în vârstă care i-a oferit o plăcintă gustoasă și încă ceva. Ghiciți ce? Exact. Un set de pixuri colorate.

De atunci Elisa nu a mai stătea pe gânduri când avea bănuți. Era bucuroasă să îi ofere prima parte lui Dumnezeu.

Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video