Din oficiu

Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

„Eram la școală. Îmi plăcea geografia, dar în acel an orele de geografie erau doar sâmbăta. Da știu, poate te vei mira cum să mergi la școală sâmbăta?! A fost o vreme când se făcea școală și în zilele de sâmbătă. Eu fiind adventist nu mă prezentam la ore în Sabat, ci mergeam la biserică. Profesorul de geografie, un bun comunist, mă întâlnește într-una din zilele săptămânii pe holul școlii și începe să mă amenințe că dacă nu voi merge sâmbăta la ore, mă va lăsa neîncheiat și va trebui să repet anul. Am mers supărat acasă, știind că omul nu glumea. Pe când mă frământam și nu știam cum voi rezolva problema cu profu de geografie, am luat Biblia și ochii mi s-au oprit pe versetul din Iosua 1,9: „Nu ți-am dat eu porunca aceasta: „Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te teme și nici nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Atunci mi-am zis, Domnul a dat porunca, El mă va ajuta. La sfârșitul anului, profesorul se îmbolnăvește și în locul său vine un alt profesor, care văzând că nu am nici o notă și anul se încheie, mi-a pus note așa din oficiu și m-a încheiat fără probleme. Am înțeles cât de mare și bun este Domnul cu cei ce se încred în El.

Pune-L și tu la probă pe Domnul. Vei vedea că odată cu porunca El îți va da și puterea de a o împlini. Indiferent de gravitatea situației, El are soluții pentru toate!”

Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video