Singurătatea

Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

Una din angoasele omenirii și mai ales a celor de vârsta a treia și nu numai, este singurătatea. „Singurătatea ucide”,  nu este doar o sintagmă uzată o realitate a studiilor științifice.    Singurătatea conduce la inactivitate, retragere din platforma socială, lipsa proiectelor pentru ziua de mâine, prăbușirea entuziasmului, lipsa pasiunii pentru activități constructive, afectare psiho-emoțională prin pierderea curajului, a bucuriei și instalarea fricii, groazei, suspiciunii, deprimării, culminând cu afecțiuni psihice și chiar suicid.

Avem nevoie de cineva care să facă echipă cu noi pentru a nu fi singuri, pentru a nu culege roadele amare a acestei stări care ne izolează. Avem nevoie de prieteni, de oameni cre să ne arate simpatie, prietenie, empatie. Niciunul dintre noi nu e străin de această nevoie fundamental. S-a spus răspicat la începutul începuturilor: “ nu este bine ca omul să fie singur” Nu este bine chiar și atunci când ai fost dezamăgit, trădat, înșelat, părăsit de cineva cu care făceai echipă, de cineva de care erai nedespărțit, erați un fel de siamezi. 

Fii conștient de acest lucru: nu este bine să fii singur. De fapt nu ești. Chiar dacă așa te consideri. Tu ai pe Cineva, ai un Prieten constant, credincios. „Căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine!” Prețuiește-L. Nu-l ignora, deschide-te și vorbește-I. 

Ai cel mai mare privilegiu posibil, tu faci echipă cu Dumnezeu.

Anca Turda, Instructor Exploratori, Sighetu Marmației

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video