Greu de mărturisit

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

De ce crezi că a scris Apostolul Ioan aceste cuvinte? Unul dintre motive este acela că și pe vremea lui, oamenilor le venea greu să accepte că au greșit, că au păcătuit. Îți sună familiar? De câte nu ni s-a întâmplat și nouă exact la fel? 

Cu toate că nu găsim nicăieri, nici măcar în Sfânta Scriptură, că am fi perfecți, ne vine totuși destul de greu să admitem că suntem failibili. Apropo, doar Dumnezeu este infailibil. Restul, noi ceilalți, suntem supuși greșelii și păcatului. A recunoaște asta nu este numai o chestiune de bun simț, dar și o virtute. De ce spun asta? Tocmai pentru că a devenit o raritate să auzi următoarele cuvinte: Îmi pare rău, am greșit! Cei mai mulți vor găsi probabil scuze, țapi ispășitori sau chiar argumente că nu sunt atât de răi. Dar asta este treaba lor și nu a noastră. 

Noi, aceia care ne recunoaștem vina, avem asigurarea din partea Aceluia care nu poate greși, că nu este păcat mărturisit pe care El să nu-l poată ierta. Isus ne așteaptă oricând cu brațele deschise. Tot ceea ce trebuie să facem este să fim deschiși cu El.

Robert Lungu, pastor

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video