Restauratorul

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

Se spune că într-un sat izolat din Alpii Elvețieni poate fi văzută frumoasa catedradală Mountain Valley.  Printre atracțiile ei era și orga cu tuburi. Mulți veneau de departe doar pentru a o auzi.  Într-o zi însă s-a întâmplat ceva și orga a început să cânte fals.  

Au fost chemați muzicieni și specialiști pentru a o repara, dar nici unul din ei nu a reușit să găsească problema. Orga era un instrument unic, creat special pentru acea biserică.  Printre cei care au venit să asculte muzica orgii era și un bătrân care atunci când a aflat că orga nu mai funcționează corect, s-a oferit să o repare.

Două zile a muncit, însă nu s-a auzit nici un sunet. Însă a treia zi, la prânz, orga a început să cânte.  De mult nu mai auziseră sătenii orga cântând, ceea ce i-a făcut pe toți cu mic, cu mare să meargă spre catedrală.

Înăuntru, bătrânul cânta la orgă.  După ce și-a încheiat repertoriul, bătrânul a fost întrebat: “Cum ai reparat-o? Cum de ai reușit ceea ce nu au putut face nici specialiștii?”

“Eu sunt cel care am construit orga acum 50 de ani”, a spus bătrânul.  “Eu am creat-o, iar acum tot eu am restaurat-o.”

 Asta a făcut și Isus pentru noi.  El ne-a creat, și pentru că ne cunoaște atât de bine, tot El a venit pentru a ne așeza înapoi la locul desemnat de El în creație.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video