La început…

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

La început! O expresie atât de greu de înțeles. Eminescu încearcă să deschidă un drum al căutărilor către acea zonă:

La-nceput, pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă,

Pe când totul era lipsă de viaţă şi voinţă,

Când nu s-ascundea nimica, deşi tot era ascuns…

Nu știm ce a fost atunci, dar știm atât: că Dumnezeu a fost acolo, pregătind totul pentru a lua ființă: Apărea din neant universul, scos la lumină de voința infinită a Lui. Și în toată această lucrare, a avut un aliat: Cuvântul!

Care Cuvânt? În versetul 14 Cuvântul este identificat: Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. 

Cel care a locuit printre noi, a fost unul dintre „ai noștri”, Isus, a fost acolo, la început! Cel prin care au fost create toate lucrurile este „unul de-al nostru”!

Este minunat!

Să ne închinăm Lui cu bucurie!

Adi Ţucmeanu, pastor, Turnu Măgurele

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video