Pariu cu Alina

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

Era 1999. Niște elevi de a VIII-a veseli stăteau în scara blocului, lângă calorifer, unii povesteau, alții pe telefon. Era iarnă. La un moment dat, Alina face câțiva pași spre Alin, care povestea cu un amic. Vreau să-ți spun ceva, zise ea cu zâmbetul pe buze. Vrei să fii boyfriend-ul meu? 

Alin și Alina s-ar fi potrivit: locuiau așa de aproape că el o saluta pe ea la fereastră, aveau prieteni comuni, învățau la aceeași școală; el înalt și zvelt, ea înaltă și sprintenă; el inteligent și harnic, ea inteligentă și frumoasă. Se simțea atras de ea: era cea mai populară din școală. Pusese ochii pe ea de un an. Ar fi vrut să fie cu ea. Ah, cât de ispitit era! Dar ceva nu se potrivea: el simțea că ceva e în neregulă, ea făcuse un pariu cu amicii. Emoționat, a îngânat amețit: O, nu, nu, glumești, nu-i așa? La care ea râzând, se întoarse. Nici el n-a înțeles de ce a refuzat-o, dar spune că nu i-a părut rău niciodată după aceea. Alin s-a făcut creștin, Alina nici până acum. Ai fost atât de ispitit încât aproape să îi cedezi? Gândește înainte să zici da la ceva, decizia s-ar putea să-ți schimbe de tot viața!

Florian Șerban, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video