Sequoia

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

Pe versanții munților din California cresc cei mai înalți copaci de pe planetă, din specia Sequoia gigantea. Este un conifer cu lemnul de culoare roșcată, cu un trunchi uriaș, ce poate atinge 120-130 m, circumferința la bază putând depăși 50 m. Pentru a susține un astfel de uriaș, rădăcinile sale sunt impresionante: 2-3 m grosime și 50-60 m lungime, ele înfigându-se în solul superficial sau în crăpăturile stâncilor. Copacul nu arde, nu putrezește și nici nu e atacat de insecte sau de ciupercile parazite. „Platoșa” de coajă arde doar superficial. Focul îi e de fapt un aliat și nu un dușman. Asemenea arborelui gigant sunt toți cei care i-au drept călăuză Biblia. În ea vor găsi acele învățături care îi vor crește din punct de vedere spiritual, vor primi înțelepciune cum să fie drepți, iar Domnul Isus îi va face rezistenți la focul încercărilor. Nu aștepta! Astăzi este cel mai bun moment să începi să studiezi Scriptura!

Eduart Tilihoi, Pastor de tineret Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video