Alege calea corectă!

Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

Ionuț și-a petrecut vacanța la bunici. Stătea în grădină și admira cerul azuriu, norii pufoși iar adierea vântului îi aducea mireasmă de trandafiri. El a admirat florile de multe ori, dar abia acum a observat că ele se cațără pe peretele casei, până aproape de nivelul dormitorului de la etaj.
Deodată i-a venit o idee: ce-ar fi dacă s-ar cățăra pe grilaj, de unde ar ajunge la pervaz și, prin geamul deschis, ar intra astfel în camera lui – a mai văzut așa în filme.

N-a stat prea mult pe gânduri. Dădu la o parte câteva fire de trandafir și începu să se caţere. Totul decursese perfect. A ajuns până la pervaz, și mai avea decât un pas, când…a alunecat. S-a trezit jos, pe iarbă. Orice încercare de mișcare era dureroasă. Dar a scăpat, ca prin minune, teafăr.

– Am vrut să folosesc o scurtătură – mărturisi el bunicului. Mi se părea interesantă aventura.

Seara, la rugăciunea în familie, bunicul a citit din Biblie: „Eu sunt calea…” Apoi, zâmbind spre Ionuț, adăugă:

– Știi, mai periculos decât aventura ta este când cineva crede că poate ajunge în ceruri pe o scurtătură, pe alte căi decât prin Isus Hristos. Dar El este Calea, Adevărul și viața veșnică o putem avea doar prin El.

– Înțeleg – zâmbi Ionuț. De acum încolo, voi circula doar prin ușă, iar în viață voi alege totdeauna calea corectă.

Bunicul mângâie capul nepotului și șopti: Amin!

Mutnean Rezső Károly – masterghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video