TRASEU SIGUR SPRE CER

Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

Care a fost cel mai frumos traseu montan pe care ai mers vreodată? Ia-ți câteva momente să-ți amintești ce ți-a plăcut.
 În orice tabără explo’ se face un traseu, care este deja marcat. 

 Indiferent de marcajele folosite, semnele explo sau cele turistice, pe acel traseu a mers cineva, care a lăsat în urmă semne pentru a-i ajuta pe ceilalți să ajungă în siguranță la destinație.

 Când aveam 13 ani, am fost în Munții Retezat în prima mea excursie cu cortul. Eram împreună cu fratele meu mai mare și doi prieteni ai noștri. Traseele nu erau prea bine marcate. Semnele lipseau pe distanțe foarte mari. Într-una din zile, după ce ne-am delectat cu frumusețea uimitoare a peisajului, am pornit pe traseul de întoarcere și, după o coborâre deosebit de solicitantă pe horn și un drum interminabil prin jnepeniș, la căderea nopții, am ajuns la un refugiu. Abia a doua zi, după alte ore de mers, am văzut cel mai frumos peisaj din întreaga excursie – corturile noastre, semn că ajunsesem la destinație. Atunci am înțeles cât de important este ca traseul pe care mergi să fie marcat corespunzător și să fii împreună cu cineva care cunoaște traseul!

Spre Dumnezeu nu este decât un singur traseu, o singură Cale, bine marcată. Isus a zis: ”Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14:6)

Poate vei fi tentat să te abați din drum, vrăjit de frumusețile peisajului sau de aparenta ușurință a altor trasee, dar Biblia ne avertizează: „Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte” (Prov. 14:12). 

Ca să fii mereu în siguranță și să ajungi la destinație în Împărăția Cerurilor, însoțește-L pe Isus, care S-a făcut pentru tine Calea (traseul) de acces la Dumnezeu!

Cătălin Strîmbu, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video