Alege-L pe Isus

Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt; sau va ținea la unul, și va nesocoti pe celălalt: Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (Matei 6:24)

În istoria poporului Israel apare un personaj numit Balaam. Acesta este chemat de Balac, împaratul Moabului, pentru a-i blestema pe evrei. Împăratul credea că dacă vor fi blestemați, vor fi mai ușor de învins în luptă. Balaam este atras de bogațiile promise de Balac și merge pentru a blestema pe poporul Israel. El vrea sa obțină cu orice preț bogățiile promise și astfel se împotrivește lui Dumnezeu și conștiinței. Însă Dumnezeu intervine și transformă blestemul în binecuvantare, dar Balaam plătește pentru alegerea sa.
Care este prețul pe care îl plătești pentru a obține ceea ce îți dorești? Poate îți sacrifici sănătatea, viața sau îți pierzi mântuirea.. Merită să sacrifici toate acestea pentru o bucurie de moment?

În Matei 6:24 scrie astfel: „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.” Mamona înseamnă dumnezeul banilor, al lăcomiei. 

Ia azi hotărârea ca cel mai important lucru din viața ta să fie Isus. Daca îl vei alege, El te va ajuta să realizezi ce îți propui, îți va da adevărata satisfacție și bucurie și vei fi cu El pentru veșnicie. 

Nu uita: Dacă îl ai pe El, ai totul!

Emanuel Rusu, Coordonator Exploratori, Bistrița-Năsăud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video