Important e să crești

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

Se spune că Thomas Edison, inventatorul de al cărui nume se leagă 1093 de brevete de invenții printre care și becul, și-a vândut dreptul asupra majorității invențiilor unor firme mari, având nevoie de bani pentru a-și ține atelierul deschis.  În timp, aceste firme au făcut mult mai mulți bani cu brevetele cumpărate decât inventatorul.  Întrebat ce părere are despre acest lucru, el a răspuns că nu este deranjat atâta timp cât el are fonduri pentru a inventa alte lucruri înaintea altora.
Mai mult decât orice altceva, Edison își dorea să fie inventatorul numărul unu, fără concurență în cantitate și calitate. Astfel Edison a ajuns să fie cunoscut atât pentru efortul depus în lucrul său, cât și plăcerea pe care o avea de a lucra în atelierul său.  

Visul său a fost realizat mai ales atunci când a pus bazele fabricii Menlo Park, o fabrică care se ocupa doar de inventarea lucrurilor noi.

Istoria ne spune că au existat inventatori mai bogați decât Edison, dar nici unul mai entuziasmat de muncă și plin de succes.  Aproape că puteai spune că el, nu lucra pentru binele altora, ci pentru binele său.

Te invit ca tot ce faci, să faci pentru creșterea ta, și mai ales pentru desăvârșirea caracterului tău.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor