Liber la drum

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

Mulţi dintre noi vedem în fiecare zi cel puţin un semafor. Pentru pietoni sau şoferi, culoarea verde a semaforului reprezintă asigurarea că pot merge fără să fie stânjeniţi în niciun fel de ceilalti. Cu câţiva ani în urmă am descoperit că semafoarele din Olanda au trei temporizări: pentru şoferi, pentru pietoni şi pentru biciclişti. Atunci când una dintre aceste categorii trecea, celelalte două se opreau. Ar fi foarte interesant dacă atunci când trebuie să facem alegeri importante sau să luăm decizii care ne pot afecta toată viaţa, am putea vedea un semafor care să ne spună ce trebuie să facem. Dumnezeu ne-a lăsat posibilitatea de a alege pe baza înţelepciunii noastre, dar uneori această înţelepciune nu este suficientă. Este nevoie de Cineva care să vadă de la început până la sfârşit firul vieţii noastre şi care ştie când trebuie să fie verde şi când trebuie să fie roşu. Dacă vom avea încredere în El, Dumnezeu poate netezi cărările noastre ajutându-ne să luăm deciziile corecte. Dacă vom avea încredere în înţelepciunea Sa, Dumnezeu nu ne va dezamăgi niciodată. Domnul să te călăuzească în această zi!

Dorin Cristea, director de Tineret, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video