Mai mult decât un capăt de coardă

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

Îmi plac provocările și iubesc sporturile la înălțime. Fac des alpinism și fac escaladă pe diferite stânci. Am ajuns pe vârfuri muntoase precum Moldoveanu (2544m), Musala (2925m), Olimp (2918m), Mont Blanc (4810m) și alte vârfuri provocatoare. 
De fiecare dată am fost asigurat de o coardă specială și vă mărturisesc că nu am avut mari emoții și sunt conștient că mi-am pus viața și încrederea într-o bucată de sfoară. Unii pot spune că este inconștiență, să te încrezi doar într-o coardă, dar vă mărturisesc este o coardă foarte rezistentă. De pildă coarda pe care o folosesc poate susține o greutate de până la 24 KN adică 2440 kg; deci ai toate motivele să te simți în siguranță când ești asigurat de o astfel de coardă, nu? Așa-i că am o asigurare bună?

 Însă prieteni, vreau să vă spun un secret, cunosc o asigurare care poate susține 

∞ KN. Această asigurare se numește Dumnezeu. Nu există situație sau înălțime la care să nu facă față. Dacă te încrezi în El, nu vei regreta niciodată.

 De multe ori noi ne încredem într-un capăt de coardă mai mult decât în Dumnezeu. Te rog dragul meu tânăr, în dimineața asta, lasă asigurările tale și puneți viața în mâna lui Dumnezeu, este mai sigură decât orice coardă!

Claudiu Țepuș, pastor tineret Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video