Viteza bârfei

În ea era scris:,,Se răspîndește zvonul printre popoare, și Gașmu spune că tu și Iudeii aveți de gînd să vă răsculați, și că în acest scop zidești zidul. Se zice că tu vei ajunge împăratul lor… (Neemia 6:6)

Se povestește că patru bărbați care munceau în aceeași instituție au ieșit după masa de prânz în parcul din centrul orașului. După câteva momente de discuție unul dintre ei le mărturisește că are o mare problemă cu jocurile de noroc. Urmează clipe de tăcere iar apoi fiecare se destăinuie în fața celuilalt. Al patrulea bărbat nu a comentat în niciun fel mărturisirile făcute, iar acum, în mod firesc, era rândul lui. Dar el tăcea în timp ce toți cei trei așteptau intervenția sa. Într-un final le-a mărturisit că are o problemă foarte mare și nu crede că va reuși vreodată să scape de bârfă.
Într-o conversație obișnuită, bârfa și fakenews-ul apar la băieți în proporție de 55%, iar la fete 67%. Atât fetele cât și băieții simt nevoia de a bârfi din dorința de a se simți mai bine, de a atrage atenția, a câștiga putere, răzbunare etc. Viteza fakenews-ului este mult mai mare decât a adevărului, deaceea verifică orice informație înainte de a o răspândi. Neemia a rezistat zvonurilor doar prin puterea lui Dumnezeu.

Marie Nicu, pastor,Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video