Primul ajutor cu cravata explo

Pentru că îmi expirase trusa de prim ajutor de la mașină m-am gândit să o deschid; mare mi-a fost mirarea când am descoperit că bandajul din trusă era triunghiular și de aceeași mărime cu cravata noastră de exploratori, exact un metru în lungime.
În multe situații de prim ajutor ai nevoie de un bandaj curat. Cravata de exploratori are mărimea, forma și este special concepută pentru a fi folosită ca bandaj.

Ca să fie gata să o folosești în cazuri de urgență medicală, este important să păstrezi curată cravata purtată la gât. Dar oricât de curată ai dori să o păstrezi, nu reușești în totalitate; așa că recomandarea este să o înfășori de câteva ori și apoi să o pui la gât. Atunci când ai nevoie să o folosești, o desfășori și pe interior va fi mereu curată.

Bandajul trebuie făcut destul de strâns, dar nu atât de strâns ca să împiedice circulația. Este foarte important ca întotdeauna nodul sau funda să fie pe partea sănătoasă;

În fiecare întâlnire explo și în toate excursie trebuie să avem cravata explo la noi pentru a o putea folosi în situații de prim ajutor.

Acum ai încă un motiv să porți mereu cu tine cravata explo!

Și pentru că cravata este semnul angajamentului pe care l-ai făcut cu Dumnezeu, adu-ți aminte că El va fi mereu ajutorul tău.

Domnul tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile. Psalm 147:3

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video