Eu voi fi cu tine

Cu câteva luni în urmă treceam Cavnicul încercând să ajung din Sighetu Marmației în Baia Mare. A fost cu adevărat o provocare. Drumul, foarte bun de altfel, era acum impracticabil! Luna septembrie din 2017 a fost una încărcată de furtuni. Cu doar o noapte înaintea călătoriei mele a avut loc cea mai mare furtună raportata în zonă în ultimii ani. Nu-mi venea a crede ochilor. Zidul falnic de copaci puternici ce se întindea de-o parte și de cealaltă a drumului era acum doborât pe mijlocul carosabilului. Fulgerele și vântul au distrus pădurea cum nu-ți poți închipui! Îmi aminteam atunci cu ce frică mă întorceam cu mama și cu frații mei de la strângerea fânului acompaniați de o ploaie puternică de vară și de fulgere.

Dar nimic din toate acestea nu se compară cu experiența trăită de tânărul Martin. Se întorcea de la studii spre casă, când dintr-o dată a fost surprins de o furtună puternică. Fulgerele brăzdau cerul întunecat și ploaia cădea cu putere. În timp ce încerca să își găsească adăpost sub ramurile dese, un trăsnet a mistuit un copac de lângă el. Înspăimântat, Martin s-a rugat, promițând că dacă va scăpa din furia naturii se va călugări. Această întâmplare a avut loc în 2 iulie 1505 iar câteva luni mai târziu Martin Luther și-a îndeplinit promisiunea. Însă Luther a făcut mult mai mult decât și-a închipui în acea zi a groazei. Nu a rămas un simplu călugăr, ci a început să studieze Biblia și cu puterea lui Dumnezeu a clătinat un întreg sistem religios tradițional care dura de peste o mie de ani! Martin Luther poate fi numit fără dar și poate părintele Reformei. A ajuns pe culmile cele mai înalte ale dezvoltării personale, iar curajul de care a dat dovadă în acea zi furtunoasă l-a însoțit până la sfârșitul vieții în momentele în care a stat drept pentru Dumnezeu înaintea celor mai puternici oponenți.

Astăzi propune-ți să stai drept! Drept în furtună, dacă e nevoie. Să fii drept înseamnă să fii om de cuvânt. Ai promis vreodată ceva lui Dumnezeu doar pentru a scăpa dintr-o situație dificilă, pentru ca mai apoi să te fii lovit de amnezie? Dacă faci o promisiune, unui prieten sau lui Dumnezeu împlinește-o! Și vei fi mare!

„Când vei trece prin ape, voi fi cu tine; când vei trece prin râuri, ele nu te vor îneca, iar când vei umbla prin foc, nu vei fi ars și flacăra nu te va mistui.” – Isaia 43:2

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor