Poartă 16 metri de funie cu tine

De ce? Această coardă este bună ca frânghie de urgență în orice situații.
Atunci când pleci în excursie îți va fi folositor să ai cu tine o coardă de 16 metri. Când o procuri trebuie să urmărești să reziste la 250 kg, să fie făcută dintr-un strat rezistent la exterior și cu șapte fire pe interior. Taie o bucată de coardă de 230 cm lungime din care scoate cele 7 bucăţi de fire, astfel obţii 16 metri de coadă.

De asemenea poţi să tai brânza cu o bucată subţire sau o poți folosi să construiești un adăpost legând lemnele.

În caz că nu ai un cuţit la tine poţi tăia o bucată de sfoară legând-o de doi copaci; apoi apucă bine capetele corzii tale şi trage de ele alternativ, ca de un ferestrău. Prin frecare, sfoara se va topi exact acolo unde vrei să fie tăiată.

Uneori poţi să faci o cheie franceză: înfăşoară strâns în jurul piuliţei o coardă, în sens opus acelor de ceas şi lasă un capăt suficient de lung pentru a-l putea apuca strâns şi a trage de el.

Dacă îți înlocuiești șireturile de la ghete cu fire dintr-o astfel de coardă, când îți cumperi o încălțăminte nouă, nu vei rămâne fără stoc.

Când mergi oriunde în excursie nu este nevoie să ai cu tine mult echipament, dar trebuie să ști să ți-l alegi pe cel mai eficient.

„Ieremia a fost scos afară din groapă cu o astfel de funie: Au tras astfel pe Ieremia cu funiile şi l-au scos afară din groapă. Ieremia a rămas în curtea temniţei.” Ieremia 38:13

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video