Pentru mai multă siguranță … adaptează-te!

Atunci când pleci în natură, de multe ori ești nevoit să faci un foc. Pentru aceasta este important să începi să faci câteva dotări esențiale.

  • Un pumn de banda izolantă pânzată făcută puțin ghem este ușor de aprins și va arde destul timp cât să usuce surcelele.
  • Într-un cofraj de ouă, pregătește de acasă un amestec de rumeguș peste care adaugi ceară topită; amestecă și după ce se răcește, rupe cofrajul bucăți.
  • Interiorul ca de bumbac al pufului de papură ia foc repede, de aceea este bine să ai mai mult la îndemână, căci arde imediat.
  • Umple o cutie cu medicamente cu tampoanele de vată înmuiate în vaselină și vei avea o flacără care arde mai multe minute.

Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile? S-au sculat chiar în ceasul acela… Luca 24, 32.33

Pregătirea pentru primirea focului Duhului Sfânt începe de acum. I-ați timp azi să vorbești mai mult cu Dumnezeu și aprinde o dorință fierbinte după studiul Cuvântului Său.

Practic: Încearcă să realizezi, în siguranță, cât mai multe dotări pentru aprinderea focului în natură; apoi verifică-le. Care din ele a funcționat cel mai bine?

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video