Roua

Ce plăcut este să alergi dimineața, în picioarele goale, prin iarba umedă din poiană!
Nu doar că-i plăcut, dar e și sănătos!

Iată ce scrie Sebastian Kneipp: „Un mare beneficiu pentru sănătate e să te plimbi desculț, dimineața, pe iarba acoperită cu rouă.”

Pentru noi, exploratorii, aflați cu cortul în taberele de vară, prezența picăturilor de rouă pe iarbă și pe frunze, reprezintă un indiciu că ziua se anunță una frumoasă, numai bună pentru drumeții.

Te-ai gândit cum se formează ?

În nopțile senine, răcirea suprafeței terestre prin radiație este mult mai intensă.

Cu alte cuvinte, prin răcire, aerul din apropierea suprafeței terestre nu mai poate reține vaporii de apă, aceștia transformîndu-se în picături fine de apă, depunându-se ulterior pe vegetație.

În afară de îndeplinirea condițiilor de răcire, este nevoie ca umiditatea aerului să fie mare și să nu adie vântul.

Acest fenomen este caracteristic anotimpului cald, în special în verile ploioase.

Poate că pentru tine acest fenomen este unul banal, dar pentru alții este vital. Spre exemplu cantitatea infimă de apă rezultată prin condensare reprezintă sursa pentru supraviețuirea plantelor din Deșertul Namib sau Deșertul Atacama.

Iată că și în Sfânta Scriptură, roua reprezintă un semn vizibil de binecuvântare:

„Țara Lui va primi de la Domnul, ca semn de binecuvântare, cel mai bun dar al cerului, roua, cele mai bune ape care sunt jos …” Deuteronom 33: 13

Pentru astăzi îți doresc să conștientizezi bogăția de binecuvântări pe care Dumnezeu ți-a pregătit-o încă dinainte ca tu să te trezești.

Roagă-te să nu fii egoist, ci să atingi acea stare de saturație, prin care să oferi celor din jurul tău, o parte din binecuvântările primite de la Tatăl Ceresc.

N-ai idee câtă nevoie de „rouă” este în jurul tău !

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video