Citești harta?

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.” Psalmii 119:105

Sir Ernest Shackleton a avut un vis: să traverseze Antarctica de-a lungul Polului Sud. Nimeni nu mai făcuse până atunci această expediție. A cumpărat o navă pe care a numit-o Endurance (motto-ul familiei Shackleton era: ”Prin rezistență cucerim”). În August 1914, alături de o echipă de exploratori, Sir Ernest a pornit din Anglia pentru a cuceri Antarctica. După ce au parcurs cea mai mare parte a expediției au lovit un ghețar. Echipajul a reușit să remedieze spărtura și au continuat încet drumul printre blocurile de gheață. Următorul ghețar pe care l-au lovit, însă, a fost unul mult mai solid și a provocat daune iremediabile. Endurance a rămas blocată între ghețari, iar într-un final s-a scufundat în apele reci. Echipajul a rămas timp de câteva săptămâni pe gheață, după care, cu ajutorul celor trei bărci de salvare pe care le aveau la dispoziție au navigat cu greu spre Insula Elefantului, care era în apropiere. Douăzeci și doi de exploratori au rămas pe insulă, în timp ce Sir Ernest alături de căpitanul navei Frank Worsley și alți patru navigatori au pornit într-o barcă de salvare să găsească ajutor. Timp de două săptămâni s-au luptat cu apele învolburate și furtunile puternice. După ce au parcurs 1300 de kilometri mica echipă a ajuns pe Insula Georgia de Sud, de unde au pornit înapoi pentru a salva restul echipei de pe Insula Elefantului. Știi cum au găsit Insula Georgia de Sud? Ei bine, să fii pe mare, fără niciun punct de reper, într-o barcă de salvare, acestea nu sunt cele mai bune condiții de călătorie. În mijlocul necunoscutului ești pierdut dacă nu ai o direcție, căpitanul Frank Worsley avea la el un sextant (instrument optic de măsurare a unghiului dintre diferite obiecte îndepărtate), cu ajutorul căruia a reușit să se orienteze.

La fel ca mica echipă de salvare, eu și tu am pornit într-o călătorie cu foarte multe obstacole și greutăți. Călătorim împreună spre Canaanul ceresc, unde Dumnezeu ne-a pregătit fiecăruia un loc special. Problema este că de multe ori ne pierdem și nu știm cum să continuăm. Nu știm ce să alegem. Dumnezeu nu ne-a lăsat, totuși, în întuneric. Sunt sigur că ai o Biblie în casă, sau chiar pe telefonul mobil. Aceasta este harta care îți arată direcția potrivită. Trebuie doar să ai încredere în ea. Și bineînțeles, să o citești!

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video