Isus: același zi de zi

“Apoi, cand m-am uitat cu bagare de seama la toate lucrarile pe care le facusem cu mainile mele si la truda cu care le facusem, am vazut ca in toate este numai desertaciune si goana dupa vant, si ca nu este nimic trainic sub soare.” (Ecl.2:11)

Chiar dacă geografia pare a fi o ştiinţă exactă (învăţăm țări, capitale, munţi, ape, etc şi avem impresia că ştim geografie) de fapt este o ştiinţă vie, în continuă transformare chiar şi pe partea de geografie fizică. Altitudinea munţilor se modifică. Dacă verifici un manual de geografie de acum 40 de ani, comparat cu unul de acum 10 ani şi cu datele de pe internet vei observa că Vf. Moldoveanu a crescut, în acelaşi timp cu Vf. Chomolungma.

Graniţele statelor se schimbă şi uneori unele state apar sau altele dispar. Privind numai la Europa ultimilor 30 de ani, vom observa că din Iugoslavia s-au desprins 6 state şi în curând vom auzi de un al şaptelea (Kosovo), din Cehoslovacia s-au desprins Cehia şi Slovacia, din Germania Federală şi Germania Democrată a rămas un singur stat: Germania. Lista poate continua cu U.R.S.S. care a dus la formarea multor state (foste sovietice, inclusiv Republica Moldova).

De curând, am asistat cu toţii la încercarea de cerere a autonomiei catalanilor, care, dacă ar fi reuşit ar fi creat un precedent ce ar fi făcut că harta Europei să se schimbe.

În 2018, principala modificare pe harta administrativă a Europei, va fi mutarea paşnică a graniţei dintre Belgia şi Olanda, după cursul râului Meuse ce desparte cele două ţări.

Deci, dacă te-ai obişnuit cu harta aşa cum este, trebuie să te aştepţi ca ea să sufere modificări pentru că, în viaţa aceasta, nimic nu este veşnic. Totul se modifică. Defapt există o excepţie. Singura. Dragostea lui Isus pentru mine, pentru tine, pentru familia mea, pentru prietenul meu, pentru vecinul meu, pentru…oricine.

Am vazut tot ce se face sub soare; si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vânt! (Ecl.1:14)

Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor