Fulgi de nea

Tatiiii !!! Când vine zăpada odată ?

Este întrebarea pe care o primesc zilnic de la fetițele mele.

Ce diferit vedem uneori lucrurile !

Cei mici abia așteaptă zăpada, spre coșmarul părinților – șoferilor care trebuie să circule într-un oraș super-aglomerat, cum este Bucureștiul, cu mașina.

La prima vedere, toți fulgii sunt la fel. Dacă am avea posibilitatea să-i studiem la microscop am descoperi o infinitate de forme, principalii “vinovați” fiind temperatura, umiditatea din atmosferă și particulele de praf.

Tu și eu suntem asemenea fulgilor de nea. Diferiți, fiecare din noi am crescut în condiții unice.

Dacă tu sau eu încercăm, pe cont propriu, să schimbăm lumea în bine, cu siguranță că nu vom reuși.

Cu cât sunt mai mulți fulgi de nea, cu atât stradul de zăpadă este mai consistent, spre bucuria agricultorilor, culturile de toamnă fiind protejate de gerul năprasnic din timpul iernii. Primăvara, prin topirea zăpezii, plantele vor beneficia de apă suficientă pentru a lua startul în dezvoltarea lor.

Deși firavi, împreună, vom fi mult mai puternici în misiunea pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o: să-l facem cunoscut pe Isus, ca Mântuitor personal, colegilor de la școală, vecinilor de pe stradă, celor dragi.

Pune-ți ca țintă astăzi, să-ți inviți colegul de bancă la următoarea întălnire a clubului explo din care faci parte.

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video