Este bun și acru!

În zilele călduroase de vară puține lucruri se compară cu…un măr proaspăt! Cu picioarele înfierbântate, dar neobosite, copiii se cațără sprinten, călcând pe o țeavă fierbinte care ar fi trebuit să transporte gaz, apoi pe un gard slab de sârmă și se întrec spre marea răsplată. Cu crengile puternice și încărcate, unele întinzându-se dincolo de gard, mărul bătrân se odihnea în grădina lui ”tanti Dorica”. Era unul din locurile cele mai îndrăgite de mulțimea de copii care mișuna zilnic printr-un mic sat deluros.
Știi ce e interesant? Comoara cea mare nu era mărul copt, dulce și zemos. O parte însemnată din rodul bogat al pomului nu mai apuca vremea coacerii. Parcă cele mai bune mere erau cele tari, verzi, necoapte și mai ales, acre! Tanti Dorica se lupta uneori cu copiii, încercând să salveze măcar o parte din rod. Dar ce să faci cu o armată de copii, care, puteau forma liniștit două cluburi de exploratori? Și mai presus, copii încruntați! Nu, nu de supărare, ci din cauza merelor prea acre.

Ție îți place gustul acru? Ce ai alege, de exemplu, un kg de căpșuni, sau două kg de lămâi? Cred că răspunsul e logic! Și nu doar iarna, ci chiar și în sezonul căpșunilor, eu aș alege căpșunii. De ce? Pentru că sunt dulci și aromați. Vreau însă să îți spun că două kilograme de lămâi au mai mult zahăr decât un kilogram de căpșuni! Totuși, chiar dacă ai mânca 10 kilograme de lămâi, tot nu vei simți acel gust dulce și bun al unei singure căpșune. Aceasta, deoarece acidul citric ”ascunde” zaharul din lămâie, predominând un gust acru.

Experiențele de viață sunt complexe. Poate îți amintești de anumite momente trecute în care viața ți-a oferit lămâi. Poate simți chiar acum gustul acru, puternic ce stă în spatele vorbelor unui coleg sau prieten bun. E posibil să experimentezi asta chiar și în familie sau în biserica pe care o frecventezi.

Ține minte dragul meu, că de fiecare dată, în spatele acrelii se află o comoară dulce. Îmi dau seama că e greu să vezi frumusețea din urâțenie, să simți dulceața din acreală. Înaintea ta și a mea stă Acel care băut un pahar cu cel mai rău gust pentru a oferi darul cel mai frumos – viața! Trăiește-ți viața cu bucurie și mulțumire!

Citește acest incredibil verset:

”Ascultați-Mă cu atenție și mâncați ce este bun, desfătați-vă sufletul cu mâncare bogată!” Isaia 55:2 (NTR)

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video