Răbdare

O discuție recentă la telefon mi-a adus aminte de o povestire dragă. Sper să îți placă și ție.
Când Ionel a intrat în sufragerie în brațele lui era Alaska, o pisică albă care torcea bucuroasă. „Mă bucur că m-ați lăsat să o păstrez pe Alaska, deși aveam deja două pisici” a spus el părinților. „Alaska este singura care mă lasă să o iau în brațe și să o duc oriunde vreau eu.”

„Poate pentru că te-ai purtat așa de frumos cu ea de când a fost mică”, a răspuns mama.

„Știu, însă m-am purtat la fel de frumos cu toate, dar Jeff miaună și se foiește tot timpul când îl iau în brațe. Iar Tigru, nici nu mă lasă să mă apropii de el. Când o fac, imediat hârâie și scoate gheruțele la mine.”

„Parcă așa suntem și noi când încearcă Dumnezeu să ne ridice și să ne mute în altă parte”, a răspuns mama. „Gândește-te puțin. Cu care din pisici crezi că semeni?”

Privind spre Alaska, care acum se cuibărise lângă el pe canapea, Ionel a răspuns: „Sper ca sunt ca Alaska, mulțumit oriunde mă trimite Dumnezeu.”

Tu dragul meu explorator cum ești? Supărat și morocănos atunci când planurile tale diferă de cele ale lui Dumnezeu? Atât de preocupat cu planurile tale încât ești deranjat atunci când Dumnezeu intervine în viața ta? Sau gata să mergi oriunde te trimite Dumnezeu bucuros doar de a fi în brațele Sale?

Dacă circumstanțele vieții îți provoacă supărare (poate o situație dificilă acasă, sau transferul la o școală nouă, un profesor sau coleg cu care nu te înțelegi sau o clasă în care nu ai nici un prieten) nu te impacienta câutând tot timpul o cale de scăpare. În același timp nu îți umple atât de mult timpul încât să nu mai ai loc de Dumnezeu, ci pune-ți încrederea în El și recunoaște ca e mai bine să te lași condus de El.

Pentru azi citește următorul verset: Isaia 30:15 (traducere The Message)

„Domul Dumnezeu, Sfântul lui Israel, îți oferă următorul sfat: ‘Pentru a fi mântuit trebuie să te întorci la Mine, încetând eforturile tale slabe de a te mântui singur. Vei deveni puternic atunci când te vei opri și vei deveni complet dependent de mine – exact opusul a ceea faci.’”

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video