LĂRGIREA CERCULUI IUBIRII

Bărbatul să-și împlinească față de nevastă datoria de soț și tot așa să facă și nevasta față de bărbat.
1 Corinteni 7:3

Ascultă ediția audio aici.

Soții și soțiile ar trebui să considere că este privilegiul și datoria lor să păstreze unul pentru celălalt intimitatea lor, drept dovadă de iubire reciprocă. Deși manifestarea iubirii unul pentru celălalt poate fi exact ceea ce trebuie, aceasta e posibil să producă răni atât la cei căsătoriți, cât și la cei necăsătoriți. Există persoane total diferite în ce privește mintea și caracterul și în ce privește educația și instruirea, dar care se iubesc la fel de devotat și de sănătos ca aceia care s-au educat să-și manifeste liber afecțiunea. Pe de altă parte există pericolul ca acele persoane care sunt mai rezervate să fie judecate greșit și dezavantajate. În timp ce ar trebui să arate pentru soțul ei respect și considerație, soția poate, într-o manieră morală și sănătoasă, să-și manifeste afecțiunea și încrederea puternică în el, ca om pe care l-a ales să-i fie alături pe viață. (…)

Este înaltul privilegiu și datoria solemnă a creștinilor să se facă unii pe alții fericiți în cadrul vieții de familie, dar există un real pericol în faptul de a face din propria persoană epicentrul care absoarbe totul, într-o revărsare totală de afecțiune reciprocă, și a găsi satisfacție maximă într-o așa viață. Toate acestea au iz de egoism.

În loc să-și închidă dragostea și simpatia în manifestarea doar unul pentru celălalt, partenerii ar trebui să profite de orice ocazie de a contribui la binele altora, răsfrângând abundența afecțiunii lor în forma unei iubiri caste și sfinte pentru suflete care sunt în ochii lui Dumnezeu la fel de prețioase ca ei și care au fost cumpărate cu sacrificiul infinit al singurului Său Fiu. Cuvinte amabile, priviri empatice, expresii de apreciere ar putea fi pentru mulți care se luptă cu singurătatea și greutățile asemenea unui pahar de apă pentru un suflet însetat. Un cuvânt de simpatie, un act de bunătate ar putea ridica poverile care apasă greu asupra unor umeri. Un cuvânt de sfătuire, de mustrare sau de avertizare din partea unei inimi sfințite în dragoste este în aceeași măsură de vital ca transmiterea sentimentelor de iubire și a cuvintelor de apreciere. Fiecare cuvânt sau faptă de amabilitate față de persoanele cu care venim în legătură este o expresie a iubirii manifestate de Isus pentru întreaga familie umană.

Ce se întâmplă atunci când avem o religie bună în cămin?
Află răspunsul ascultând materialul zilei de azi din cartea „Căminul adventist”.

Răspunsul se află la pagina 263 a cărții „Căminul adventist”, Editura Viață și Sănătate, ediția tipărită 2024, capitolul Religia în familie.

Soarele apune: B 20:54, CT 20:43, IS 20:57, MS 21:07, SM 21:19, DJ 21:02, AR 21:18

În locurile cerești
În locurile cerești
„În locurile cerești” de Ellen White este o carte devoțională care inspiră cititorii să experimenteze zilnic pacea, speranța și bucuria unei relații profunde cu Dumnezeu. Prin gânduri pline de încurajare și promisiuni biblice, cartea ne reamintește că, indiferent de haosul și incertitudinile din lume, Dumnezeu ne oferă siguranța iubirii Sale și privilegiul de a trăi cu mintea și inima îndreptate spre lucrurile cerești. Cu un mesaj relevant pentru vremurile în care trăim, această carte te invită să descoperi o perspectivă cerească asupra vieții și să îți întărești credința, pășind alături de Isus spre o speranță eternă.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Urmărește Devoționalul Video