TESTUL POFTEI

Mă port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.
1 Corinteni 9:27

Ascultă ediția audio aici.

După botezul Său, Fiul lui Dumnezeu a intrat în pustiul crunt, ca să fie ispitit de diavolul. Timp de aproape șase săptămâni, El a îndurat agonia foamei. (…) A înțeles puterea poftei asupra omului; în beneficiul omului păcătos, El a suportat cel mai sever test posibil asupra acestui punct. Acolo a fost câștigată o victorie pe care prea puțini o pot aprecia. Puterea dominantă a poftei decăzute și a păcatului înfiorător al cedării în fața capriciilor poate fi înțeleasă numai prin lungimea postului pe care Salvatorul nostru l-a îndurat pentru a-i putea înfrânge forța. (…) Lipsa de moderație constituie temelia tuturor relelor morale cunoscute de om. Domnul Hristos a început lucrarea de răscumpărare exact de acolo de unde a început ruina. Căderea primilor noștri părinți a fost produsă de lipsa de control asupra poftei. În lucrarea de răscumpărare, negarea poftei este prima acțiune a lui Hristos.

Fiul lui Dumnezeu a văzut că omul nu poate de unul singur învinge această puternică tentație. (…) El a venit pe pământ să-Și unească puterea divină cu eforturile noastre umane ca, prin puterea morală pe care El o împărtășește, noi să putem birui în propriul nostru beneficiu. Oh! Ce condescendență fără egal din partea Împăratului slavei, să coboare în această lume și să îndure chinurile foamei și ispitele fioroase ale vrăjmașului șiret, să poată obține o victorie infinită pentru om! Iată o dragoste fără asemănare! Totuși această mare condescendență nu este decât foarte puțin înțeleasă de către cei pentru care a fost făcută.

Nu numai chinurile foamei au fost cele care I-au adus suferință Răscumpărătorului nostru într-o așa gravă măsură încât este greu de exprimat. Tocmai simțământul de vină rezultat din îngăduirea poftei adusese un asemenea chin teribil în lume și acum apăsa cu toată greutatea asupra sufletului Său divin. (…)

În natura umană, cu teribila greutate a păcatelor apăsând asupra Lui, Răscumpărătorul nostru a rezistat puterii lui Satana în această ispită majoră care pune sufletul oamenilor în pericol. Dacă ar putea birui această ispită, atunci omul ar fi victorios asupra oricărui alt punct.

Ce trebuie să aibă orice cămin creştin?
Află răspunsul ascultând materialul zilei de azi din cartea „Căminul adventist”.

Răspunsul se află la pagina 252 a cărții „Căminul adventist”, Editura Viață și Sănătate, ediția tipărită 2024, capitolul Administrarea căminului.

În locurile cerești
În locurile cerești
„În locurile cerești” de Ellen White este o carte devoțională care inspiră cititorii să experimenteze zilnic pacea, speranța și bucuria unei relații profunde cu Dumnezeu. Prin gânduri pline de încurajare și promisiuni biblice, cartea ne reamintește că, indiferent de haosul și incertitudinile din lume, Dumnezeu ne oferă siguranța iubirii Sale și privilegiul de a trăi cu mintea și inima îndreptate spre lucrurile cerești. Cu un mesaj relevant pentru vremurile în care trăim, această carte te invită să descoperi o perspectivă cerească asupra vieții și să îți întărești credința, pășind alături de Isus spre o speranță eternă.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Urmărește Devoționalul Video