Prietenul cel mai bun

„Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate.” (Proverbele 17:17)

Ascultă ediția audio aici.

În poezia „Prietenul”, scrisă de poetul Grigore Vieru, sunt următoarele versuri: „Un prieten – știți voi oare? – / E comoara cea mai mare! / Omul fără de prieteni / E ca bradul fără cetini, / Ca ogorul fără apă, / Ca o mână fără altă. / Un prieten, ia aminte, / Nu se cumpără, nici vinde!” Apoi, tot în contextul prieteniei există și proverbul: „Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște.”

Studiile arată că copiii au nevoie să-și facă prieteni încă de la vârste fragede, iar părinții sunt cei care-i pot ajuta să stabilească astfel de legături. Cei mici simt nevoia să fie în preajma unor camarazi de nădejde cu care să se joace, iar mai târziu să-și împărtășească experiențele vieții. Gândește-te la bucuria pe care o au la aniversarea zilei de naștere când prietenii au acceptat invitația!

Totuși, se întâmplă de multe ori să trăiască situații neplăcute cauzate de trădarea celor apropiați, iar expresia spusă printre suspine: „Îl credeam prietenul meu” transmite foarte mult. În contextul prietenilor care te pot dezamăgi și al textului biblic: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor” (Ieremia 17:5), le putem îndrepta atenția copiilor spre Isus, care este cel mai bun prieten al omului.

Atunci când citesc Biblia, copiii Îl pot cunoaște cel mai bine pe Isus, Prietenul lor. El este răbdător, înțelept, iertător, blând și gata să-Și ajute semenii. Studiind Sfânta Scriptură, putem înțelege că El „a trebuit să Se asemene fraților Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ceea ce privește legăturile cu Dumnezeu, un mare preot milos și vrednic de încredere, ca să facă ispășire pentru păcatele norodului. Și prin faptul că El Însuși a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți” (Evrei 2:17,18).

Doamne, ne rugăm azi pentru colegii de la școală ai copiilor noștri, ca ei să aprecieze prietenia!

Provocare:

Enumeră cât mai multe calități ale unui prieten adevărat, după care încearcă să le aplici la Isus Hristos!

Florin Răduț
Conferința Oltenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor