Și timpul nu va mai fi

Şi îngerul pe care-l văzusem stând în picioare pe mare şi pe pământ şi-a ridicat mâna dreaptă spre cer şi a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor, care a făcut cerul şi lucrurile din el, pământul şi lucrurile de pe el, marea şi lucrurile din ea, că nu va mai fi nicio zăbavă. (Apocalipsa 10:5-6)

Ascultă ediția audio aici.

Există trei dimensiuni importante ale timpului, care ne privesc în mod deosebit pe noi, creștinii. În primul rând, timpul pus deoparte ca sfânt, binecuvântat, de odihnă, timpul de păzit: Sabatul, pus deoparte de Creator pentru ca omenirea să se apropie în mod periodic de El, să I se închine. Timp care să stea, între oameni și Dumnezeu, ca un semn al sfințirii. Din moment ce astăzi ziua de odihnă păzită este duminica, Sabatul a devenit un semn distinctiv al celor ce continuă să îi respecte caracterul irevocabil, de memorial al actului creator și de legătură sfințitoare a credinciosului, dobândind pentru acesta o indiscutabilă valoare apologetică și de identificare.

Atât în Vechiul, cât și în Noul Testament, se vorbește despre timpul sfârșitului sau despre un timp escatologic. Este timpul judecății de cercetare, al împlinirii tuturor lucrurilor, timpul în care se vor manifesta semne spectaculoase și care va lua sfârșit odată cu revenirea Domnului în această lume. Pentru Biserica Adventistă, este un timp de acțiune, de urgentă proclamare a mesajului. Pavel se adresează bisericii: „Cu atât mai mult cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut” (Romani 13:11). Timpul care ne rămâne este scurt; semnele sfârșitului se grăbesc vertiginos, iar predicarea Evangheliei în toată lumea nu este încă realizată. De câte ori va mai bate încă orologiul lui Dumnezeu înainte de a se opri pentru totdeauna?

Îngerul din Apocalipsa ne vestește că timpul creației s-a consumat, că paranteza deschisă la veșnicie se închide. Timpul de har și de mântuire ia sfârșit, marea zi a Dumnezeului Atotputernic a sosit; este sfârșitul istoriei, al făgăduinței și al așteptării, este sfârșitul morții, este viața veșnică. Cei răscumpărați sunt deja la marea de cristal; totul reintră în dimensiunea incomensurabilă a eternității. Pentru că timpul măsurabil, krônos, și timpul oportunității, kairós, nu vor mai fi…

Să acceptăm astăzi planul lui Dumnezeu pentru viața noastră. Mâine ar putea fi prea târziu.

Carlos Puyol Buil
Carlos Puyol Buil
Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video