Persecutați și fericiți

Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi. (Matei 5:11-12)

Ascultă ediția audio aici.

Într-o zi, un grup de disidenți ai uneia dintre cele mai mari biserici din Uniunea Adventistă Spaniolă și-a propus să îi discrediteze public și cu o neobișnuită ostilitate pe cei a căror credință o împărtășiseră. Au apărut la radio și la televiziune, au luat legătura cu o doamnă, deputată a unui partid politic, care a început o campanie de cercetări și denunțuri a ceea ce ea considera a fi „secte periculoase”. Disidenții i-au dat deputatei respective documente și publicații. Împinsă de ei și protejată de imunitatea parlamentară, această doamnă a interpretat textele primite într-o manieră voit deplasată, așa încât să denigreze Biserica Adventistă. Deși unele dintre mijloacele de comunicare în masă o acuzau pe deputată de oportunism și de lipsă de obiectivitate, timp de câțiva ani, ea a fost, în Spania, cea mai acreditată voce în materie de secte.

Niciodată nu a acceptat numeroasele invitații pe care i le-am adresat de a vizita administrația sau unele dintre bisericile noastre, de a ne consulta arhivele și de a pune întrebări direct membrilor. Niciodată nu a acceptat să discutăm, pentru a clarifica erorile pe care le publica. Dimpotrivă, săptămână de săptămână, invectivele și falsele acuzații pe care le aducea se repetau în ziare, reviste și interviuri. Pentru adventiștii spanioli a fost un adevărat coșmar. La alegerile din 1990, și-a pierdut, în cele din urmă, scaunul de deputat, i s-a înlăturat imunitatea parlamentară și a trebuit să răspundă în fața justiției pentru douăzeci și opt de plângeri de defăimare. A acceptat atunci o dezbatere la radio cu mine, din care a reieșit foarte clar că fusese victima unei lipse de informare, din cauză că nu ascultase pe altcineva în afară de foști membri ai bisericii noastre. Și, de atunci, niciodată nu a mai vorbit împotriva adventiștilor de ziua a șaptea.

Matei 5:11 descrie o persecuție subtilă, care nu atentează la integritatea fizică sau la viața copiilor lui Dumnezeu, ci la onoarea, credibilitatea și reputația lor. Ei nu sunt închiși în temnițe întunecoase de piatră, ci în închisori de hârtie, prizonieri în lanțurile cuvintelor, imaginilor și coloanelor din ziare care, protejate de libertatea de exprimare, aduc injurii, ultragiază și denigrează biserica. Atenție! Această persecuție nu dovedește mai puțină cruzime decât altele și este cu mult mai lipsită de onoare.

Când suntem agresați pentru cauza lui Hristos, să ne amintim că răsplata va fi mult mai mare.

Carlos Puyol Buil
Carlos Puyol Buil
Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor