ÎNSTRĂINAREA FAȚĂ DE ÎNCHINARE

Tinerii aceștia se făceau vinovați înaintea Domnului de un foarte mare păcat, pentru că nesocoteau darurile lui Dumnezeu.
1 Samuel 2:17

„Eu am stilul meu de închinare. Niciodată nu voi fi ca voi. Să nu crezi că sunt un păgân doar pentru că nu fac la fel cum faceți voi. Eu mă tem de Dumnezeu!” Sunt cuvintele unui tânăr care mi-a răspuns unei întrebări simple: „Cât de serios ești cu practica religioasă?”

Versiunea unei religii gelatinoase, adaptată intereselor de moment, presărată cu multe trăiri și sentimente, este agreată de generația actuală. Cât de apropiată este ea de intențiile lui Dumnezeu? Ajută sau destabilizează viața? Sunt întrebări nu doar legitime, ci obligatorii pentru trecerea perioadei de vârstă în care „cum mă simt” domină mai mult decât „cât de sănătoase sunt pentru mine”.

Știi… poți privi închinarea ca un simplu joc, la trecerea timpului. Ce câștigi?! Păi, o perioadă de liniște socială. Tac părinții, tac prietenii, tace pastorul. Tac toți cei care îți găuresc cerebelul cu simfonia religioasă. Pe de altă parte, așază-te și investește atenție în ocaziile de închinare: programele muzicale, predică, orele de rugăciune, activitățile spirituale. Să o faci doar pentru a vedea ce se întâmplă dacă ești serios în actul de închinare.

Roagă-te să nu nesocotești închinarea în viața ta.

Provocare: Sună-l pe liderul de tineret, cere-i ajutorul pentru a face ceva la serviciile divine din biserică. Dacă nu ai tangență cu biserica, atunci caută închinarea adevărată.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor