VOT

Când erau osândiți la moarte, îmi dădeam și eu votul împotriva lor.
Faptele apostolilor 26:10

Votul este un acord explicit și responsabil față de o idee, un plan sau o acțiune. Votul este forma în care individul participă la luarea deciziilor publice. Biserica și societatea ne cer adesea votul în diverse chestiuni care privesc bunul lor mers. Nu este câtuși de puțin corect să-i lăsăm pe alții să decidă în numele nostru, fără ca noi să ne implicăm.

 Pavel nu este mândru de votul său greșit exprimat în cadrul planului și executării planului de exterminare a creștinilor. Și este de apreciat că nu trece sub tăcere atitudinea sa ostilă față de biserica lui Hristos. Nici nu ascunde și nici nu minimalizează amploarea întoarcerii și pocăinței sale.

Votul lui Pavel împotriva libertăților de închinare a creștinilor îi aduce o responsabilitate și o vinovăție pe măsură, iar acestea se cereau răscumpărate. Pocăința lui Pavel a fost completă și aprobată de Dumnezeu, fapt care l-a creditat să devină liderul spiritual al celor pe care îi prigonise înainte.

După convertire, votul lui Pavel a fost în favoarea primirii neevreilor doritori în cadrul comunității de credință creștină, devenind frați și surori în Hristos. Anterior îi condamnase la moarte pe confrații săi care credeau în Hristos. După convertire, prin votul său le oferea o șansă la viața veșnică celor care nu aveau altfel nicio speranță de salvare.

Votul nostru ne aduce o responsabilitate solemnă, iar efectul lui este ori binecuvântarea, ori nenorocirea și suferința semenilor. Alegerea este a noastră în ce direcție ne vom îndrepta votul.

Ce doresc să fac cu votul meu în viața socială și în viața bisericii mele?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor