UMAN

Prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiți de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu.
2 Corinteni 4:2

Evanghelia are două dimensiuni complementare. Ea este de origine divină, dar operează în domeniul nevoilor, căutărilor și aspirațiilor umane. Cele două componente fac Evanghelia să fie de dorit de către oameni.

Realitatea tristă este că numărul celor care caută și apreciază Evanghelia este tot mai mic. Și explicații găsim. O sumedenie. Unele dintre ele țin de subiectivismul beneficiarilor, altele țin de competența propovăduitorilor.

Pavel este sigur că, din punctul lui de vedere, prezentarea adevărului ar trebui să se bucure de apreciere și interes din partea oricărui om cu judecată normală și sănătoasă. El este convins că dimensiunea umană a predicării lui și a echipei sale este bine calibrată după tiparele și așteptările oricărei minți primitoare. În plus, apostolul ia în calcul și dimensiunea transcendentă a Evangheliei, deoarece afirmă că lucrarea lor se desfășoară înaintea lui Dumnezeu.

Când citim cu atenție Evanghelia nu putem să nu observăm latura umană a relatărilor celor patru scriitori inspirați. Centrul de interes al ei este omul cu nevoile sale, iar forma de propagare a Evangheliei trebuie să ia în calcul acest aspect.

Pentru oamenii preocupați de înțelegerea și promovarea Veștii Bune venite de sus, natura umană rămâne o provocare permanentă. Când înțelegem omul și nevoile sale înțelegem mai bine Evanghelia cu ofertele ei.

Când am ocazia să discut pe teme spirituale cu un prieten interesat de religie, cum pot să-mi adaptez ideile la nevoile lui ca ființă umană?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor