UIMIRE

Niște femei de ale noastre ne-au pus în uimire: ele s-au dus dis-de-dimineață la mormânt, nu I-au găsit trupul și au venit și au spus că ar fi văzut și o vedenie de îngeri, care ziceau că El este viu.
Luca 24:22,23

Mirarea celor doi ucenici și apoi a celorlalți a fost produsă de vestea că Isus este viu, deși fusese omorât în urmă cu trei zile. Este foarte curios că această uimire nu a reușit să le redea speranța și continuau să navigheze în apele învolburate ale pierderii, decepției și disperării.

Singurul mobil al acestui paradox este lipsa lor de credință și de încredere în promisiunea lui Isus de a învia, conform prorociilor Scripturii. De aceea era nevoie ca Învățătorul să reia studiile cu ei pentru a le aduce din nou argumentele despre Mesia cel răstignit și înviat.

Orele de studiu de pe drumul către Emaus nu și-au făcut efectul imediat, ci doar atunci când cei doi ucenici au primit încă un argument fizic în favoarea învierii lui Isus: mâinile străpunse și modul unic al Maestrului de a binecuvânta și a frânge pâinea. Uimirea de dimineață a celor doi a fost umbrită de această nouă uimire, de seară. Când persoana Învățătorului lor S-a făcut nevăzută, uimirea lor a devenit paroxistică. Mai mult de atât nu se putea.

Dacă uimirea noastră nu este însoțită de credință, efectul este o moleșeală și o demobilizare impregnată de tristețe. Dar, dacă uimirea este asociată cu credință, optimism și speranță, primim dintr-odată puterea de a înfrunta orice risc, pentru a ajunge cu vestea bună la frații triști de la Ierusalim. Drumul ni se va părea sigur și garantat, în ciuda riscurilor evidente. Noi putem alege ce efecte să aibă uimirea noastră.

Cum îmi alimentez credința, optimismul și speranța pentru ca uimirea să mă umple de putere și entuziasm?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor