ȚINTĂ

Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun și dintr-o credință neprefăcută.
1 Timotei 1:5

Ținta este un dispozitiv simplu, așezat la vedere, spre care se îndreaptă tirul trăgătorului, în dorința lui de a avea cât mai multe lovituri precise și cu punctaj mare. Ținta are o grilă de evaluare a loviturilor și de departajare a lor. Cu cât este mai spre centru lovitura, cu atât este mai valoroasă.

Atunci când nu are o țintă, trăgătorul trebuie să își caute una. Rareori se întâmplă să tragă la întâmplare, dar atunci acest lucru îl face să se simtă dezorientat.

Când vorbim despre Legea lui Dumnezeu, să notăm faptul că avem și noi nevoie de o țintă, pentru a nu trăi în confuzie. Avem nevoie de un răspuns la întrebarea: „De ce fac sau nu fac ce scrie în Legea lui Dumnezeu?” Și există mai multe răspunsuri. În primul rând este acela că vrem o imagine publică de om spiritual și credincios; în al doilea rând, că ne dorim respectul și favoarea celorlalți. O altă variantă de răspuns ar fi dorința de a ne califica la mântuirea de la Dumnezeu.

Răspunsul corect la întrebarea de mai sus este: „Fac sau nu fac ce scrie în Lege pentru că Îl iubesc pe Dumnezeu și îi iubesc pe oameni!”

Pavel spune că numai dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun și o credință neprefăcută se poate naște un asemenea răspuns. Toate aceste condiții constituie alegeri personale izvorâte din discernământ spiritual.

Iubirea lui Dumnezeu, care poate fi primită la cerere, mă va călăuzi să ating ținta pusă de Isus.

De ce țin Sabatul și nu mănânc carne de porc? De ce fac sau nu fac anumite lucruri stipulate în Cele Zece Porunci?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor