TĂRIE

Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui.
Efeseni 6:10

Putere, tărie, energie și forță pot fi discutate diferențiat în știința fizicii, dar în Scriptură ele sunt cuvinte sinonime. Puterea lui Dumnezeu este ceea ce dă stabilitate, profunzime și siguranță vieții individului, familiei și bisericii.

Apostolul le recomandă credincioșilor din Efes să se dezvolte spiritual pentru a deveni puternici în domeniul credinței și al ascultării de Dumnezeu.

Principala problemă și provocare a acestui domeniu rămâne calitatea conexiunii credinciosului cu Sursa de putere. De aceasta depinde nivelul de energie spirituală pe care credinciosul o poate avea sau nu. Amploarea legăturilor noastre cu Dumnezeu stabilește valoarea energetică a vieții noastre spirituale.

Când s-au întors de pe muntele înălțării, apostolii au descoperit în camera de sus locul puterii lor. Experiența de acolo i-a pregătit pentru primirea Duhului Sfânt. El este sursa adevărată a puterii, energiei, forței noastre spirituale.

Când le recomandă colosenilor să se întărească în puterea tăriei lui Dumnezeu, Pavel se referă implicit la facilitarea lucrării Duhului Sfânt printre ei. Acest lucru ține de calitatea actului de închinare privată și publică.

Rugăciunea este principalul factor care determină nivelul de înzestrare a credincioșilor cu puterea divină. Practica rugăciunii eficiente ar trebui să fie stimulată în mod sistematic în biserică, cel puțin la același nivel cu încurajarea și promovarea studiului biblic.

Avem nevoie de o școală a rugăciunii la fel de mult ca de Școala de Sabat.

Am și eu un loc al puterii – a power zone –, unde să pot aduna energia spirituală de care am nevoie?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor