STUDIU

Un etiopian, un famen cu mare putere la împărăteasa Candace a etiopienilor și îngrijitorul tuturor vistieriilor ei, venit la Ierusalim ca să se închine, se întorcea de acolo și ședea în carul lui și citea pe prorocul Isaia.
Faptele apostolilor 8:27,28

Etiopianul studia cartea profetului Isaia. El folosea foarte bine timpul de călătorie în carul său de demnitar al casei de Etiopia. Evenimentele despre care auzise la Ierusalim aveau nevoie de o clarificare și omul căuta răspunsul în cel mai potrivit loc cu putință. Sigur, Duhul Sfânt care îl trimitea pe Filip să ajungă carul din urmă îi sugera și etiopianului locul din Scriptură unde să caute răspunsul.

Studiul nu este întotdeauna un lucru prea ușor și avem nevoie de ajutoare pentru a înțelege mai bine ce citim. Etiopianul nu avea la îndemână alte resurse, așa că Duhul Sfânt suplinea lipsa acestora trimițându-l pe Filip în misiunea Evangheliei. El avea răspunsul la întrebările de studiu ale etiopianului.

Un studiu biblic personal s-a transformat într-un studiu biblic în doi. Acum era mult mai bine și mai confortabil. Întrebările și nedumeririle au început să primească răspunsuri logice și clare, iar convingerile țineau pasul cu înțelegerea. Pe măsură ce fiecare punct al discuției era edificat, mintea candidatului valoros la Împărăție primea adevărul divin descoperit. Credința lui era alimentată sistematic și se întărea cu fiecare etapă a demersului literar și spiritual.

Pentru desfășurarea în bune condiții a studiului este nevoie de interes și planificare. Este vorba de un timp care nu înseamnă neapărat inactivitate și deconectare totală. Așteptarea și călătoria sunt ocazii foarte bune pentru studiu, chiar dacă nu pot oferi absolut toate condițiile. Cu puțin efort și bunăvoință se găsesc soluții în toate condițiile. Aici găsim răspuns cu rugăciune la toate frământările și întrebările pe care le avem.

Reușesc să îmi planific și să am un timp corespunzător de studiu și creștere spirituală?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor