STRES

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
Matei 11:28

Stresul este definit ca o stare de tensiune care determină o reacție din partea organismului, ce își caută soluția de menținere a echilibrului de bază.

Simplu spus, stresul este oboseală, împovărare, extenuare, iar corpul are nevoie de odihnă și pace. Puterile fizice și spirituale sunt diminuate și există o nevoie acută de refacere.

Motivele stresului sunt diverse, munca fiind principalul factor. În mod inevitabil, și sufletul este împovărat odată cu fizicul. Pe lângă disconfortul major produs asupra fizicului de o activitate grea și/sau îndelungată, sufletul mai are un factor stresant. Păcatul aduce o stare de epuizare psihică pe care ființa umană simte nevoia să o elimine cumva.

Distracția sau uitarea nu funcționează în acest caz și avem nevoie de altceva, mai bun și mai eficient. Iertarea lui Dumnezeu este singurul remediu pentru păcat care ne poate reda în mod confortabil sentimentul de ușurare și eliberare. Pentru o asemenea refacere sufletească avem aici o invitație din partea lui Isus. Misiunea principală a venirii Sale întâia oară a fost și este să ridice și să poarte păcatul lumii.

Pentru această misiune de eliberare a lumii, Fiul lui Dumnezeu S-a calificat și S-a pregătit în mod corespunzător preluând stresul nostru mortal și murind în locul nostru pentru iertarea păcatelor noastre. Acum El ne cheamă ca să ne elibereze. Mingea este în terenul nostru. Ne revine inițiativa de a răspunde ofertei Lui. Pe toți cei care vin la El nu-i va lăsa să plece cu mâna goală. Iertarea Sa reconfortantă este oferită generos tuturor celor care cred în El și în iertarea Lui.

Cum sunt pacea și odihna pe care le primesc de la Dumnezeu? Ar putea primi și prietenii mei așa ceva?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video