SENINĂTATE

„În liniște și odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate și încredere va fi tăria voastră.” Dar n-ați voit!
Isaia 30:15

Cerul senin transmite ființei umane un mesaj de bine și frumos, de liniște și optimism. Seninătatea cerului se poate oglindi în gândurile și emoțiile noastre și se poate citi pe fața noastră și a celor de lângă noi. Se poate transmite în cuvinte și în tonul cu care sunt rostite cuvintele. Acest lucru le face bine celor care ne ascultă și sugerează atmosfera pozitivă a salvării din păcat, în acord cu textul citat mai sus.

Acest pasaj din Isaia conține o dezvăluire a planului lui Dumnezeu cu poporul Lui, dar, în ciuda bunelor intenții divine, Israel nu a vrut să umble pe calea ascultării de Dumnezeu.

Un spirit permanent de revoltă și împotrivire s-a manifestat de-a lungul secolelor de călăuzire și ocrotire, până când Dumnezeu a fost nevoit să aplice o corecție destul de aspră pentru a produce redresarea situației.

În planul inițial al lui Dumnezeu, salvarea lui Israel ar fi trebuit să se producă în condiții de liniște și odihnă, de seninătate și încredere, fără nori de furtună și fără vânturi năprasnice.

Ar fi fost ca o zi senină de dimineața până seara și chiar și peste noapte. Ce frumoasă este o noapte înstelată față de una în care nu se zărește nicio stea!

În intenția lui Dumnezeu, și salvarea noastră ar putea să se desfășoare fără momente de criză și fără încercări grele și dureroase, dar, dacă viața noastră are nevoie de îndreptări mai severe, Dumnezeu folosește în mod eficient furtunile încercărilor.

Se poate citi seninătatea divină și în privirile și pe fața mea? Sau este nevoie să răsară soarele și pe strada mea?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor