SĂNĂTATE

Spuneți-vă sănătate unii altora cu o sărutare sfântă. Toate Bisericile lui Hristos vă trimit sănătate.
Romani 16:16

Una dintre cele mai mari binecuvântări de care poate beneficia cineva este sănătatea fizică și spirituală. Sănătatea este acea stare în care toate organele funcționează la parametri normali și își aduc contribuția la o capacitate normală de a munci și a ne bucura de viață. În mod normal, aceasta ar trebui să ne inducă o stare de bine și de mulțumire.

În mod înțelept, Pavel îi încurajează pe credincioșii din Roma să se salute unii pe alții dorindu-și sănătate. Atunci când este sănătate, celelalte lucruri se rezolvă mai ușor, dar, când sănătatea lipsește, toate celelalte domenii ale vieții au de suferit.

Sigur că cel credincios învață să supraviețuiască și alături de suferință și boală, dar tot mai bine este să fii tânăr, sănătos și bogat decât bătrân, bolnav și sărac.

Pe de altă parte, când avem sănătate există riscul să uităm să fim mulțumitori lui Dumnezeu pentru ea și, ce este și mai rău, există riscul de a nu o prețui și păstra așa cum se cuvine. Când începem să-i simțim lipsa suntem dispuși să facem orice pentru a o recupera, dar de cele mai multe ori acest lucru nu mai este posibil, decât parțial.

Una dintre cele mai mari binecuvântări pentru o biserică este starea ei de sănătate. Au fost încercate o serie de definiții ale sănătății bisericii, fără să existe însă un consens. Una dintre definiții ar fi starea de armonie internă și capacitatea de a-și împlini rolul în societate. O biserică sănătoasă are grijă de membrii ei și devine eficientă în viața socială a populației din jur.

Pe o scară de la 1 la 10, cât de sănătoasă este biserica mea și ce ar trebui să fac pentru a ajuta la însănătoșirea ei?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor