SANCTUAR

Și Templul lui Dumnezeu, care este în cer, a fost deschis și s-a văzut chivotul legământului Său, în Templul Său.
Apocalipsa 11:19

Dintre toate locurile cu valoare semantică, sanctuarul nu are egal. Sanctuarul este locul prezenței Divinității. Acolo este locul de întâlnire cu Dumnezeu și este locul unde El primește adorația și consacrarea noastră. Sanctuarul era locul de muncă al preoților, care asigura o mediere eficientă între creaturi și Creator, în condițiile existenței păcatului și a păcătoșilor.

Sanctuarul este sala tronului unde Dumnezeu domnește și de unde conduce toate operațiunile universului Său aflat în expansiune. Este locuința lui Dumnezeu. Acolo Dumnezeu este acasă la El. În sanctuar, Creatorul universului primește vizitele locuitorilor lumilor necăzute în păcat și acceptă cu bucurie adorarea și închinarea tuturor ființelor inteligente din univers. Din sanctuar pornesc îngerii cu misiuni de îndeplinit și cu binecuvântări de oferit întregii creații.

În sanctuar se decide destinul veșnic al fiecărui păcătos pocăit și al tuturor celor necredincioși. Acolo li se face dreptate sfinților lui Dumnezeu, care și-au desăvârșit credincioșia față de El, oferindu-și viața ca dovadă a fidelității lor față de El și față de adevărul Său. În sanctuar se desfășoară judecata divină. Acolo este etalonul Legii sfinte și cumpăna în care atârnă dreptatea și mila, exigența și îndurarea lui Dumnezeu. Acolo este tranșată definitiv problema păcatului.

În jurul sanctuarului se va desfășura, pe Marea de Cristal, sărbătoarea reîntregirii familiei lui Dumnezeu și începutul eternității eliberate de durere, păcat și moarte. Acolo se va auzi cântarea lui Moise și a Mielului, care aduce slavă Dumnezeului răscumpărător și eliberator.

Gândindu-mă la sanctuarul ceresc, cum mă pregătesc pentru o vizită acolo, așezând toate păcatele mele la dispoziția Marelui-Preot, ca să le ispășească și să le îndepărteze de mine pentru totdeauna?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video