SALVATOR

În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți.
Faptele apostolilor 4:12

Un singur Nume se califică sub cer să fie Salvator al omenirii, și acesta este Numele Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos. Numai El întrunește toate condițiile cerute de legea supraviețuirii din gaura neagră a universului, care a devenit planeta noastră după căderea în păcat.

Această lege cere două lucruri: acoperirea pagubelor și restabilirea condiției de sfințenie și desăvârșire de dinaintea intrării păcatului în lume.

În ce privește plata prejudiciului, numai Unul singur putea acoperi contravaloarea calității pierdute a vieții. El a achitat nota de plată cu propria Sa viață, iar prețul a fost acceptat ca îndestulător. Valoarea sacrificiului răscumpărător al Fiului lui Dumnezeu este evaluată în funcție de valoarea vieții Sale. Cineva care are nemurirea și este singurul care o poate și transmite mai departe este persoana potrivită să Se califice ca Salvator al nostru.

Neprihănirea – degradată și pierdută odată cu pierderea hainei de slavă – este recuperată prin sacrificiul Salvatorului și oferită generos oricui crede și acceptă darul Lui. Atunci când credincioșii lui Dumnezeu stau înaintea Evaluatorului divin îmbrăcați în haina neprihănirii lui Hristos, ei sunt văzuți ca și când nu ar fi păcătuit niciodată.

Un asemenea statut nici nu a putut fi visat vreodată de muritori, dar devine o realitate sublimă prin harul lui Dumnezeu. Un astfel de Salvator ne trebuia, care să ne ierte vina și să ne refacă viața.

Am eu destulă credință și încredere că toate păcatele mele sunt acoperite confortabil de meritele Salvatorului meu?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video