RECOLTĂ

Pune secera Ta și seceră, pentru că a venit ceasul să seceri și secerișul pământului este copt.
Apocalipsa 14:15

Strângerea recoltei este un timp de muncă intensă, însoțită de o mare mulțumire și satisfacție. Investițiile și munca din cursul ciclului agricol își găsesc împlinirea în roadele bogate care umplu hambarul. Grijile, oboseala și îngrijorările s-au dus. Recolta este pusă la loc sigur. În sine, recoltarea este o sărbătoare a recunoștinței și bucuriei.

Holdele Evangheliei veșnice care umplu pământul dau în pârgă și secerișul poate începe oricând. Sămânța bună și ogorul roditor aduc 100 de boabe, 60 sau 30. Dar ce se va întâmpla cu sămânța căzută pe stâncă, în drum sau între spini? Ce se va întâmpla cu neghina ajunsă și ea la maturitate și gata de recoltat? Dar spinii și pălămida, împreună cu pleava, ce finalitate vor avea? Sunt numai două destine și destinații: grânarul cerului sau focul zilei de apoi.

Recolta nu este un simplu instantaneu: dacă prinzi un moment bun, ai reușit; dacă te prinde într-un moment nepotrivit, ai pierdut. Recolta este un rezultat pe termen lung. În toată perioada de la semănat la recoltat are loc o lucrare permanentă de cultivare. Din punct de vedere spiritual, acest interval de timp este marcat de diverse lucrări ale Providenței prin care rodirea este stimulată de Dumnezeu – prin diverse tăieri și îngrijiri.

Plantele de pe câmp nu se pot opune lucrărilor de cultivare, dar, spre deosebire de ele, ființa umană are posibilitatea primirii sau respingerii lor. Dumnezeu nu forțează pe cineva să rodească vrând-nevrând. El ne respectă alegerea personală, onorând cu bucurie orice dorință de dezvoltare și creștere spirituală. La vremea recoltei, Dumnezeu va fi glorificat pentru roadele Sale din viața aleșilor Săi, iar slujitorii buni și credincioși vor intra în bucuria Stăpânului lor.

Ce lucrări mai are Dumnezeu să facă în viața mea pentru a desăvârși în mine ce a început?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor