PROGRES

Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ți meargă bine și sănătatea ta să sporească tot așa cum sporește sufletul tău.
3 Ioan 2

Aceste cuvinte de salut din scrisoarea lui Ioan către Gaius vorbesc despre progres, prosperitate și dezvoltare. Când lucrurile merg bine înseamnă că avem de-a face cu un progres, pentru că viața merge înainte. Este adevărat că, în condițiile lumii în care trăim, orice suiș are și un coborâș. Sănătatea poate să sporească în prima parte a vieții, dar în cea de-a doua vitalitatea fizică va face oricum un regres, iar moartea va fi cu siguranță capătul acestei călătorii.

Pentru omul credinței, progresul nu se oprește la mormânt. Credincioșii își spun mai degrabă la despărțire „la revedere!” decât „adio!” Viața aceasta este numai prima parte a povestirii, după care creștinii pun pauză, până se schimbă decorul, apoi dau din nou „play”. Partea cea mai frumoasă a povestirii este dincolo, nu dincoace de moarte. Pe drept cuvânt se spune că ultima zi de pe pământ va fi continuată de prima zi din cer.

Dacă frunzele pomului vieții slujesc la vindecarea neamurilor, după Apocalipsa 22:2, atunci când vorbim despre viața viitoare trebuie să vorbim despre refacere, vindecare și recuperare. Acesta este adevăratul progres început aici, prin credință.

Ca să meargă bine, lucrurile au nevoie să fie bine conduse. Și cine ar putea mai bine decât Dumnezeu să ne conducă în pace și siguranță către casa de pe noul pământ?

Iată o nouă ocazie de a-I cere și accepta conducerea!

Care este trendul vieții mele fizice și spirituale? Cum să-mi întăresc speranța într-un progres care nu se oprește aici, ci trans­cende moartea?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor