PROFETISM

Când va fi printre voi un proroc, Eu, Domnul, Mă voi descoperi lui într-o vedenie sau îi voi vorbi într-un vis.
Numeri 12:6

Odată cu alunecarea ființei umane din poziția ei privilegiată unde o așezase Dumnezeu, a apărut o prăpastie enormă între creaturi și Creator. Una din punțile dintre cele două lumi este darul profetic. Dumnezeu este cel care dispune distribuirea acestui dar oamenilor, pe care El îi alege. Omul ales de Dumnezeu are puține variante la dispoziție în afară de a accepta chemarea lui Dumnezeu. O asemenea misiune nu este deloc ușoară, deoarece are de-a face cu oameni pe care Dumnezeu vrea să îi corecteze prin intermediul profeților.

Primul pas în manifestarea darului profetic este revelația, sau descoperirea, lui Dumnezeu prin care profetul primește mesajul. Calea cel mai des folosită pentru această transmitere este viziunea profetică.

Nu trebuie să o confundăm cu viziunea personală. În timp ce cu toții trebuie să avem o viziune personală, viziunea profetică este supranaturală și este acordată numai celor aleși de Dumnezeu pentru acest oficiu.

Al doilea pas este inspirația, prin care mesajul divin este formulat în cuvintele pe care profetul le are la dispoziție în limba pe care o știe și cu gramatica pe care o stăpânește.

Al treilea pas este primirea acestui mesaj de către destinatarii lui. Iar acești destinatari pot avea probleme de înțelegere și interpretare a mesajului primit, chiar dacă sunt foarte interesați de acesta.

Vestea bună este că întregul proces profetic este asistat de Duhul Sfânt. Deci suntem în siguranță și nu suntem lăsați singuri.

Cum mă poziționez atunci când îmi dau seama că un anumit mesaj profetic mi se potrivește și mi se aplică?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor