PERLĂ

Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Și, când găsește un mărgăritar de mare preț, se duce de vinde tot ce are și-l cumpără.”
Matei 13:45,46

Perla este o formațiune sferică din sidef, de culoarea albă, neagră, aurie sau în nuanțe de bej, roz, galben sau verde. Aceste obiecte prețioase au o mare forță de a-și menține puritatea. Cunoscătorii spun că perla nu se murdărește niciodată. Acesta este de fapt și cel mai puternic indiciu că perla este autentică, nu contrafăcută. Unele dintre perle sunt considerate foarte valoroase, așa că atunci când un colecționar pasionat descoperă un asemenea exemplar, face un efort financiar și o cumpără pentru că își dă seama că valoarea ei reală este mult mai mare decât prețul pe care îl plătește.

Mărgăritarul, sau perla, nu este o piatră prețioasă care să se formeze într-o geodă, așa ca diamantul sau ca celelalte cristale. Perla este de origine organică, nu minerală. Ea constituie de fapt încununarea muncii migăloase și de durată a unei scoici, care încearcă să învelească un bob de nisip ce i-a pătruns între valve și o deranjează. Mărgăritarul este de fapt rodul durerii și al muncii unei modeste moluște.

Cât despre semnificația perlei, aceasta este dublă. Perla este Evanghelia harului lui Dumnezeu, iar când cineva o află, este dispus să investească tot ce are pentru a o putea avea. Esența Evangheliei este durerea, moartea și învierea lui Hristos. Prin ea suntem îmbogățiți cu viața eternă ce ne este oferită în dar.

Perle putem fi și noi, iar Hristos a venit să ne caute și să ne recupereze, iar ca să ne poată achiziționa a trebuit să ne răscumpere cu chiar sângele Său. În coroana Sa veșnică mântuiții vor străluci ca perle ale iubirii și sacrificiului Său.

Transmit prin comportamentul meu că sunt de acord cu modul în care evaluează Dumnezeu valoarea personală a fiecărui suflet, considerându-l un mărgăritar de mare preț?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor