ONESTITATE

Dar Urie s-a culcat la poarta casei împărătești, cu toți slujitorii stăpânului său, și nu s-a coborât acasă la el.
2 Samuel 11:9

În ce școală a disciplinei militare a învățat acest străin hitit să se comporte atât de auster și fidel statutului său de om al armelor aflat în stare de război? Fără îndoială că David i-a transmis foarte explicit că acum avea ocazia să petreacă o noapte acasă cu frumoasa lui soție, dar simțul datoriei și respectul de sine erau la Urie mai puternice decât înlesnirile sugerate de împărat.

Urie rămâne un monument de cinste și loialitate care poate deveni o lecție plină de speranță pentru oricine s-ar putea plânge că e greu să-ți construiești un caracter onest și cinstit într-o lume marcată de corupție, decădere și abuzuri. Acest bărbat de mare caracter a venit în legătură cu adevărul deținut de poporul ales, iar acest adevăr l-a cucerit prin frumusețea și bogăția sa spirituală. Avându-l pe aproape pe Ioab, fiul Țeruiei, mai mult ca sigur că Urie a putut constata că teoria este una și practica este alta, dar inima lui Urie era așa de atașată de principiile adoptate, încât nimic nu l-a putut abate de la adevăr.

Ca un străin, și încă hitit, să poată urca atât de sus în ierarhia militară a lui Israel nu este o simplă întâmplare, ci trebuie căutat răspunsul în calitatea vieții sale morale. Determinarea și reziliența sa sunt rezultatul deciziilor sale ferme de a urma calea cea dreaptă arătată de Dumnezeu poporului Său.

Putem vorbi aici de lucrarea Duhului Sfânt în viața celor care aleg să asculte de Dumnezeu, indiferent ce s-ar întâmpla. Din punctul acesta de vedere, Urie este frate cu Enoh, cu Iosif, cu Ilie și Daniel. Veșniciile vor scoate la iveală atâția anonimi care au înțeles să trăiască pentru Dumnezeu cinstit, onest, curat, sincer!

De ce nu aș putea și eu să mă aflu în lista celor onești pentru Dumnezeu cu orice chip și orice s-ar întâmpla?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor